Bahan-bahan
- 4-5 biji pisang
- 1/2 cawan tepung gandum
- 3-4 sudu gula
- secubit garam
*masukkan soda bikarbonat atau serbuk penaik jika mahu/ada ( resepi ini tidak menggunakan serbuk penaik )
Cara-cara
1. Di dalam bekas, lenyekkan pisang bersama gula dan garam. Kemudian masukkan soda bikarbonat, tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga adunan tidak terlalu. Ini kerana supaya apabila menggoreng, ianya tidak terlalu lembik dan gebu.
2. Di dalam kuali yang berisi minyak panas , masukkan adunan pisang secara perlahan-lahan. pastikan api sederhana digunakan.
3. Goreng sehingga warna keemasan dan terapung.
Kongsi Artikel ini di Wall facebook anda.
Artikel lain yang menarik:
Belum ada tanggapan untuk "[ RESEPI MUDAH ] CUCUR / CEKODOK PISANG MUDAH"
Post a Comment