Bahan-bahan
- 100gram tepung gandum*
- 1 biji telur*
- 250gram susu*
- sedikit gula*
- 3 sudu tepung oatmeal*
- 1/2 biji pisang dilenyek
- 1/2 biji pisang dihiris
- 1 sudu minyak
- mentega untuk menggoreng
Cara-cara
1. Bahan bertanda * digaul sebati di dalam bekas. Pastikan tidak terlalu cair dan tidak terlalu likat.
2. Panaskan mentega di dalam kuali. Ambil 1 senduk adunan dan letakkan di atas kuali panas. Kemudian susunkan pisang yang dihiris di atas permukaan adunan penkek.
3. Terbalikkan apabila salah satu permukaan bertukar warna menjadi kuning keemasan.
4. Boleh dimakan bersama madu dan sirap mapel.
Kongsi Artikel ini di Wall facebook anda.
Artikel lain yang menarik:
Belum ada tanggapan untuk "[ RESEPI STEP-BY-STEP ] PENKEK PISANG OATMEAL YANG SIHAT"
Post a Comment