Bahan- bahan
Bahan A
- 2 1/2 cawan oat segera
- 1/2 cawan serbuk koko
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 1/2 cawan tepung kentang
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil soda bikarbonat
Bahan B
- 1 cawan mentega/ marjerin
- 1 cawan gula pasir
- 1 cawan gula perang
- 1 cawan coklat cip
- 2 biji telur
- 2 makan sudu susu tepung
- 1 sudu kecil esen vanilla
Bahan untuk hiasan
Cip coklat / kacang badam (mengikut citarasa)
Cara -cara
1. Pukul mentega/marjerin bersama gula pasir dan gula perang sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul sehingga sebati.
3. Masukkan bahan-bahan A, kacau sehingga menjadi satu doh.
4. Bentukkan adunan mengikut citarasa anda, canaikan terlebih dahulu jika ingin membentuk biskut mengikut acuan atau bentuk menjadi bulat-bulat kecil dan masukkan ke dalam cawan kertas.
5. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 12-15 minit.
*Resepi daripada Puan Hamisah Wazir
Kongsi Artikel ini di Wall facebook anda.
Artikel lain yang menarik:
Belum ada tanggapan untuk "RESEPI BISKUT COKLAT DENGAN OAT"
Post a Comment